ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΪΟΥ 2017 - ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΟ ΤΕΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

«Να βρεθούμε όλοι μαζί στο δρόμο, είναι η τελευταία ευκαιρία»

Το ΤΕΕ-ΑΜ καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις :

Καβάλα, Πλατεία Καπνεργάτη, ώρα 10:30
Δράμα, Εργατικό Κέντρο Δράμας, ώρα 11:00

Το ΤΕΕ και οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς της χώρας καλούν όλους τους επιστήμονες, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους  να συμμετέχουν δυναμικά στη γενική απεργία της Τετάρτης 17 Μαΐου 2017, κατά των νέων μέτρων της κυβέρνησης και των νέων ρυθμίσεων για το ασφαλιστικό που επιβαρύνουν υπέρμετρα το σύνολο των ασφαλισμένων και οδηγούν σε κατάρρευση το ασφαλιστικό σύστημα.

Η συμμετοχή στην κινητοποίηση της Τετάρτης 17/5 πρέπει να είναι η δυναμική απάντηση του συνόλου της κοινωνίας στα καταστροφικά μέτρα.

«Να βρεθούμε όλοι μαζί στο δρόμο, είναι η τελευταία ευκαιρία»

Μέσα σε 4 μόλις μήνες λειτουργίας του ΕΦΚΑ η Κυβέρνηση αυξάνει έως 61% τις εισφορές, επιβαρύνοντας αυτούς που υποτίθεται ότι θα ευνοούσε το νέο ασφαλιστικό, δηλαδή τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, επιβάλλοντας επιπλέον ασφαλιστικές εισφορές στα έξοδα των επαγγελματιών, μέσω της μη αναγνώρισης των ασφαλιστικών εισφορών του προηγούμενου έτους, δηλαδή σε εισόδημα που δεν αποκτήθηκε.

Από το  «κίνημα δεν πληρώνω» έχουμε οδηγηθεί δυστυχώς στο «κίνημα δεν έχω να πληρώσω»!

Η Κυβέρνηση και οι πολιτικοί που χειρίστηκαν το Ασφαλιστικό έχουν προσωπική ευθύνη για την αφαίμαξη του συνόλου της ελληνικής οικονομίας μέσα από το ασφαλιστικό. Προσωπική, ονομαστική, ευθύνη θα έχουν όσοι βουλευτές ψηφίσουν τα νέα καταστροφικά μέτρα.

Οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς της χώρας θα δώσουν και ακόμη μία μάχη, αυτή των απαραίτητων νομικών ενεργειών, σε κάθε βαθμό της δικαιοσύνης, για την ακύρωση αυτών των παράλογων και ανεφάρμοστων μέτρων.

Δείτε επίσης το σχετικό κάλεσμα-ανακοίνωση της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ για τη συμμετοχή στη Γενική Απεργία της 17-5-2017.

 

Χάρτης Σεισμικής Δραστηριότητας