ΤΟ ΤΕΕ ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας αναλαμβάνει πρωτοβουλία έμπρακτης υποστήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κεντρικής Διοίκησης τους Κράτους για την καταγραφή των ζημιών από τις πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική.

Το ΤΕΕ θα συντονίσει το εγχείρημα κατευθύνοντας τους εθελοντές μηχανικούς στις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κεντρικής Διοίκησης που θα ζητήσουν τη στελέχωση των αντίστοιχων κλιμακίων.

Οι Μηχανικοί μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρουν τους στη φόρμα που ακολουθεί συμπληρώνοντας βασικά στοιχεία επικοινωνίας και δηλώνοντας τη διαθεσιμότητά τους και στη συνέχεια να την αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Τέλος, μπορείτε να επικοινωνείτε και στα τηλέφωνα 210 3291733-6 (Γραφείο Προέδρου)

http://web.tee.gr/wp-content/uploads/entypo_ethelonton_mixanikon_katagrafi_zimion_pyrkagies_ioulis_2018.docx

Στην συγκλονιστική συλλογική και ιδιωτική προσπάθεια στήριξης των πληγέντων πυρόπληκτων περιοχών της Αττικής το Τ.Ε.Ε. – Α.Μ. ενημερώνει για τις ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε και εμείς από μεριάς μας ώστε να συνδράμουμε όσο μπορεί ο καθένας, στην ανακούφιση αυτών των ανθρώπων. 

Ο Δήμος Καβάλας σήμερα 26/07/2018 (09:00 - 20:00) και αύριο 27/07/2018 (09:00 - 14:00)  συγκεντρώνει στο κλειστό γυμναστήριο του 12ου Δημοτικού Σχολείου στον Αγ. Ιωάννη και στο κτίριο του Επιμελητηρίου Καβάλας, αποκλειστικά τα παρακάτω είδη τα οποία ζητήθηκαν από τον Δήμο Μεγαρέων:

- φάρμακα (depon, panadolκαι άλλα παρόμοια, betadine, γάζες, εισπνεόμενα, δερματολογικές αλοιφές (κρέμες εγκαύματος), φυσικά δάκρυα, κολλύρια, fucidin, οινόπνευμα,

- είδη υγιεινής και συγκεκριμένα οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμεες, αφροντους, κρεμοσάπουνα, σαμπουάν, μωρομάντηλα, παιδικές πάνες, είδη προσωπικής υγιεινής για γυναίκες

-  είδη καθαριότητας

- αποκλειστικά ξηρά τροφή: γάλα μεγάλης διάρκειας, κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, παξιμάδια, παιδικές κρέμες.

Εάν κάποιος θέλει να συνεισφέρει οικονομικά μπορεί να το κάνει στον ειδικό λογαριασμό που ανοίχθηκε με την Επωνυμία του Επιμελητηρίου Καβάλας στην τράπεζα Πειραιώς με αριθμό 5245092302254 και ΙΒΑΝ: GR41 0172 2450 0052 4509 2302 254.

Ο Δήμος Δράμας συγκεντρώνει τα ίδια είδη στην κεντρική πλατεία στο χώρο του παλαιού δημοτικού αναψυκτηρίου από 25/07/2018 μέχρι και τις 01/08/2018 (ώρες 09:00 - 21:00).

Ακόμη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας όποιος πολίτης θέλει μπορεί να δώσει αίμα σε οποιοδήποτε νοσοκομείο της χώρας, λέγοντας ότι το αίμα θέλει να σταλεί στους πυρόπληκτους της Αττικής. Σημειώνεται επίσης η παράκληση του τμήματος αιμοδοσίας του Θριάσιου Νοσοκομείου (στο οποίο νοσηλεύονται πυρόπληκτοι) μετά την συγκινητική προσέλευση του κόσμου στις πρώτες μέρες αιμοδοσίας, που είναι όσοι επιθυμούν να δώσουν αίμα να το κάνουν σε δεύτερο χρόνο, καθώς η αιμοληψία για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές θα διαρκέσει ως τον Σεπτέμβρη ενώ το αίμα δεν μπορεί να διατηρηθεί για αρκετό καιρό.

 

Χάρτης Σεισμικής Δραστηριότητας